Mirna luka – Gabriella


Danas,kada je oko nas stalno neka gužva, frka, haos, čoveku je potrebna jedna mirna luka. E ta luka je Matica i njene Biljana i Lada. Svaka radionica je priča za sebe. Svako ko je došao i tražio savet dobio je rešenje ili barem put do rešenja i sto je naj bitnije, osmeh.

Svi mi mislimo da puno znamo, da smo obavešteni i osvešćeni ali tek posle razgovora ili samo slušanja njihovih predavanja budimo se i otkrivamo toliko toga nepoznatog o nama samima, o našem okruženju i uopste o viđenju celokupne situacije koja se zove ŽIVOT.Neko nije dovoljno jak da sam krči prepreke i onda je ovo pravo mesto za njega.

Lično sam svaki sastanak željno iščekivala i posle svakog ostala zamišljena nekada u pozitivnom, a nekada u negativnom osećanju zbog sebe same. Pozitivna kada shvatim da sam dobro postupila, razmišljala, uradila. Negativno kada shvatim da nisam ni bila svesna svojih pogrešnih osećanja, ponašanja, postupaka. Biljana nije bila blaga, lupala nas je o zid samo tako ali hvala joj za sve to.

Pomogla mi je i još uvek mi pomaže da krenem i idem jednim drugim blažim, mirnijim i lakšim putem. Nije se desilo čudo pa sam ja počela da vodim drugačiji život. Pogledi su se promenili. Istina je preuzela komandu i sve je nekako postalo lakše. Nije bilo lako, nije bilo teško samo je bilo potrebno sresti takvu osobu kao sto je Bilja i poverovati joj. Ljubav je učinila svoje i hvala ti što pomažeš.

Ovo je bilo stvarno iskreno i iz srca ako sam promašila formu zadrži ga za sebe da imaš neki trag o meni i o našem druženju.

Gabriella

Write a comment