fbpx

Biljana Grbović

Rođena sam 1977. godine u Novom Sadu. Majka sam troje dece koja sada imaju 9, 12 i 15 godina. Živim u braku sa svojim mužem već 16 godina.

Moj ,,novi život” (kada to kažem, mislim na onaj deo koji sledi nakon 30. godine, u kom sam promenila način razmišljanja i donela  mnogo korisnih odluka) za mene predstavlja najveću potvrdu da svako sam sebi ,, može da iskroji sreću”, da su promene moguće, da život nosi čoveku okolnosti koje su u skladu sa tim ko je on,  da svako, bez obzira na to kako je vaspitavan i u kakvim uslovima je odrastao, može sebi da otvori put ka uspehu i ljubavi prema sebi i drugima.

Kao mlada devojka, za izazov sam dobila niz zdravstvenih problema, koje zvanična medicina nije mogla da izleči. Takvo moje stanje trajalo je dugo, desetak godina, i ono je bilo moj pokretač za učenje, za razmišljanje, za traženje odgovora na sva važna životna pitanja u psihologiji, u duhovnosti, u književnosti…

Sve ono što danas sa velikom radošću prenosim drugima, zapravo sam nekada primenjivala na sebi sa ciljem izlečenja. Imala sam hronični gastritis, stalne dijareje, bila sam podložna raznim virusima… Moje ,,aktivno povraćanje” (kako ovo grozno zvuči) trajalo je više od 10 godina. Bezbroj puta sam zbog toga završila u bolnici, provela sam dane i dane u svojoj spavaćoj sobi pored lavora nemoćna da ustanem dok se ne pojavi hitna pomoć da mi da infuziju i injekcije koje su me, hvala dragom Bogu, ipak uspevale vratiti među žive. Zbog dugih perioda dijareja imala sam svega 50 kg, a visoka sam 174 cm. Broj namirnica koje sam smela da konzumiram bio je toliko mali, da sam mislila da se više nikada neću najesti. Nije bilo bolesno samo moje telo, već cela ja, moj duh, psiha, moji odnosi sa ljudima. A sada sam zdrava žena!!! Dijagnoze koje su počinjale sa ,,hronično” u mom životu pokazale su se kao netačne!

Upravo zbog oduševljenja postignutim rezultatima, zbog divnih promena koje su nastale kao posledica promene načina razmišljanja, poželela sam  da svoje iskustvo delim i umnožavam. Kao najučinkovitiju tehniku koju sam  koristila na svojoj koži, vrednujem  EFT- tehniku. U procesu sam sticanja sertifikata za ovu vrstu rada sa drugima. Odlazim na obuku u inostranstvo, pa čitava procedura nije jednostavna. Smatram da je ogromna prednost ove tehnike mogućnost da je ljudi sa kojima radim, posle nekog perioda koriste samostalno, svugde i u svakoj situaciji.

Ono što je specifičnost mog rada jeste činjenica da podjednako radim sa odraslima, sa mladima, kao i sa decom, tako da mogu da pružim pomoć čitavoj porodici jer ona predstavlja organizam u kom svi članovi veoma zavise jedni od drugih.

Entuzijasta sam na polju rada sa decom na različite načine već 15 godina. Svoje formalno obrazovanje stekla sam  na Pedagoškom fakultetu (master dizajner medija u obrazovanju i profesor razredne nastave). Udružila sam ga,   na sebi svojstven način , sa edukacijama iz oblasti psihologije. Između ostalog sam  i Realx kids coach ( program koji je nastao u Velikoj Britaniji pre 15 godina i koji sam  prva donela u prostore Vojvodine). Svoje ideje ostvarila sam kroz radionice ovog programa koje su namenjene deci i roditeljima koje se redovno odvijaju u Udruženju roditelja Matica u Novom Sadu čiji sam  autor. One razvijaju dečje samopouzdanje, svesnu pažnju, emocionalnu i socijalnu inteligenciju. Moje materinstvo predstavlja najveću potvrdu da je način na koji razmišljam o vaspitanju, onaj koji vodi ka srećnom, emocionalno i socijalno inteligentnom i visoko funkcionalnom detetu.

Kontaktirajte me

It’s time to take care of your health now! All you need to do is just send us a message via the form below.

[recaptcha] Molimo Vas da potvrdite ovo polje