fbpx

Upoznajte Biljanu Grbović

slika porodice Grbović

Rođena sam 1977. godine u Novom Sadu. Majka sam troje dece koja sada imaju 10, 13 i 16 godina. Živim u braku sa svojim mužem već 17 godina.

Moj ,,novi život”, (kada to kažem, mislim na onaj deo koji sledi nakon 30. godine, u kom sam promenila način razmišljanja i donela mnogo korisnih odluka), za mene predstavlja najveću potvrdu da svako samostalno ,,može da skroji sreću”, da su promene moguće, da život nosi čoveku okolnosti koje su u skladu sa tim ko je on, da svako, bez obzira na to kako je vaspitavan i u kakvim uslovima je odrastao, može sebi da otvori put ka uspehu i ljubavi prema sebi i drugima.

Kao mlada devojka, za izazov sam dobila niz zdravstvenih problema, koje zvanična medicina nije mogla da izleči. Takvo moje stanje trajalo je dugo, desetak godina, i ono je bilo moj pokretač za učenje, za razmišljanje, za traženje odgovora na sva važna životna pitanja u psihologiji, u duhovnosti, u književnosti…

Sve ono što danas sa velikom radošću prenosim drugima, zapravo sam nekada primenjivala na sebi sa ciljem izlečenja. Imala sam hronični gastritis, stalne dijareje, bila sam podložna raznim virusima… Moje ,,aktivno povraćanje” (kako ovo grozno zvuči) trajalo je više od 10 godina. Bezbroj puta sam zbog toga završila u bolnici, provela sam dane i dane u svojoj spavaćoj sobi pored lavora nemoćna da ustanem dok se ne pojavi hitna pomoć da mi da infuziju i injekcije koje su me, hvala dragom Bogu, ipak uspevale vratiti među žive. Zbog dugih perioda dijareja imala sam svega 50 kg, a visoka sam 174 cm. Broj namirnica koje sam smela da konzumiram bio je toliko mali, da sam mislila da se više nikada neću najesti. Nije bilo bolesno samo moje telo, već cela ja, moj duh, psiha, moji odnosi sa ljudima. A sada sam zdrava žena! Dijagnoze koje su počinjale sa ,,hronično” u mom životu pokazale su se kao netačne! I ne samo to, moj život se razvio u svakom pogledu izvan svih mojih očekivanja.

slika Biljane Grbović u prirodi

Upravo zbog oduševljenja postignutim rezultatima, zbog divnih promena koje su nastale kao posledica promene načina razmišljanja, poželela sam da svoje iskustvo delim i umnožavam. To je bio razlog da pokrenem radionice ličnog razvoja za odrasle, jer znam da sve ono što sam ja uradila, može da učini i bilo ko drugi ukoliko je rešen i  istrajan.

S druge strane, roditeljstvo sam oduvek videla kao oblast koja treba da bude centralna tema svakog društva, oblast u kom sam prepoznala svoj talenat i svoju svrhu i oblast kroz koju najviše mogu da doprinesem zajednici. Petnaestogodišnje iskustvo rada u školi, ali na prvom mestu trostruko materinstvo, dalo mi je priliku da proverim svoj način razmišljanja, svoje stavove u oblasti vaspitanja na dugom vremenskom periodu. I opet oduševljena rezultatima, dobila sam potvrdu da je način na koji razmišljam o vaspitanju, onaj koji vodi ka srećnom, emocionalno i socijalno inteligentnom i visoko funkcionalnom detetu što mi je dalo smelost da se javno aktiviram na ovom polju.

Entuzijasta sam na polju rada sa decom, na najrazličitije načine već 16 godina. Svoje formalno obrazovanje stekla sam na Pedagoškom fakultetu (master dizajner medija u obrazovanju i profesor razredne nastave). Udružila sam ga, na sebi svojstven način sa raznim edukacijama iz oblasti psihologije i ličnog razvoja.

Svoje ideje ostvarila sam kroz radionice ovog programa koje su namenjene deci a koje se redovno odvijaju u Udruženju roditelja Matica u Novom Sadu, čiji sam autor. One razvijaju dečje samopouzdanje, svesnu pažnju, emocionalnu i socijalnu inteligenciju. Ono što je specifičnost mog rada jeste činjenica da podjednako radim sa odraslima, sa mladima, kao i sa decom, tako da mogu da pružim pomoć čitavoj porodici jer ona predstavlja organizam u kom svi članovi veoma zavise jedni od drugih!

Radujem se kad pomažem,

Biljana Grbović

Kontaktirajte me

    [recaptcha] Molimo Vas da potvrdite ovo polje