Kako uticati na druge ljude

Od kada radim sa odraslim ljudima često se susrećem sa ljudskom željom da utiču na druge. Klasičan odgovor na ovu ideju glasi da smo na tom polju nemoćni, da sve što možemo, jeste da radimo na sebi.

Ali, ipak postoji jedna opcija! Spremite se da naredne redove pročitate sa punom pažnjom!

Gete je to rekao ovako:

Kada se prema nekom čoveku ophodimo u skladu sa onim što on jeste, činimo ga gorim nego što jeste. Kada se pak prema njemu ophodimo kao da već jeste ono što bi mogao biti, činimo ga onakvim kakav bi trebalo da bude!

Da pojednostavim. Gledajte druge očima ljubavi! Tako ćete u drugima afirmisati njihove pune potencijale!

Dakle, kada im se obraćate, obraćajte se njihovoj najboljoj verziji. Ne čekajte da prvo postanu odlični, pa da ih počnete uvažavati! Komunicirajte sa onim što u njima vidite kao najbolju mogućnost. Tako ćete ih vući napred!

Postoji tu još jedna, veoma važna stvar.

To ne treba i ne smete da činite zbog svojih interesa, prema svojim potrebama, jer onda se ništa neće desiti. Tu moć nemamo i odlično je što ne možemo da upravljamo tuđim životima kako nama odgovara.

Dakle, ovaj proces može da se odvija samo iz ljubavi!

A postoji i druga važna stvar! 🙂

To što ih gledate očima ljubavi, ne znači da treba da ih pustite da vas ugrožavaju! Nipošto! Ovo možemo da radimo tek nakon što smo sebe odlično obezbedili! Čvrste granice ne menjaju druge ljude, ali menjaju njihovo ponašanje!

Ovo je velika vest za roditelje! Ovo je velika vest za sve one koji imaju partnere! Ovo je velika vest za sve one koji rade s drugim ljudima!

Biljana Grbović

Radujem se kad pomažem!

Comment 1

  1. Branislava
    April 13, 2018

    To je tako, pa je tako! ?
    Bravo Biljo, presrecna sam zbog tebe, ti si fenomenalna zena. Hvala ti sto postois u mom zivotu.?

Write a comment