kupovina poklona za učiteljicu

Kupovina poklona za učiteljicu – Koji ste tip roditelja?

Kakav je vaš stav kada je u pitanju kupovina poklona za vaspitačicu ili učiteljicu? Ima li drame u vašim viber grupama? Koliko novca se kod vas sakuplja?

U koju kategoriju roditelja vi spadate?

1. Organizatori kupovine poklona učiteljici ili vaspitačici?

Vi ste osoba od inicijative, odvažna, aktivna, vredna, dobronamerna i volite da obradujete druge. Ako uz to ne gurate vaše dete da preda poklon, onda vam zaista skidam kapu.

Ali ako insistirate da učiteljica zna ko se oko kupovine poklona pomučio, onda je stvar ipak malo drugačija, onda imate uverenje da se autoritetima treba dodvoravati, da i drugi to rade, da je danas tako vreme. Ali  znajte, rizikujete da i vas i vaše dete koje za to uopšte nije krivo odbace i ne vole.

2. Oni koji u sebi, ili sa nekim drugim roditeljem, posle komentarišu da je kupljena glupost?

Spadate u nenametljive osobe, odmerene, povučene, ali moram vam naglasiti, nije dobro sebe potiskivati. Ideja da puštate druge ispred vas očigledno nije u skladu sa tim kakva je vaša istinska priroda jer u suprotnom vam ne bi smetale tuđe odluke. Verujem da ste odrasli uz roditelje koji su vas učili da budete fini i puštate druge. Ukoliko je nešto za vas važna tema, onda u njoj uzmite učešća na vreme. Da vam izbor poklona nije važna stvar, ne biste ga posle ni komentarisali, ali ako se njime ipak bavite, znajte da žalite što vas nisu pitali za mišljenje. E pa dobro jutro, niko vas neće pitati, morate se sami uključiti ili ćete uvek biti nezadovoljni. Nema ništa loše u tome pokazati svoju inicijativu, biti vođa i preuzeti rizik donošenja odluka.

3. Oni roditelji koji zaborave da pošalju novac?

Pod hitno na godišnji! Zujite kao muva. Pazite muve se samo izvrnu!

4. Oni koji navijaju za ozbiljne iznose i velika iznenađenje?

Ovde postoje dve opcije, u zavisnosti od toga da li zamerate drugima koji se ne slažu sa vašim predlogom ili ne?

A: Ako ne zamerate, znajte da ste emotivni i tople prirode. Aktivni ste i uživate da obradujete druge. Ipak, postoji i realna mogućnost da ne znate baš sa novcem, ne znate da ga cenite ili raspoređujete! U svakom slučaju, ja vam ne bih poverila kućni budžet, ali bih vam rado bila drugarica. 🙂

B: Ako pak zamerate, to govori o vama da živite izolovano i da vam fali svesti o tome kako je u tuđim cipelama.

5. Pripadate grupi onih što se slažu sa svakim predlogom?

Možda ste ophrvani većim problemima pa ni ne razmišljate o ovakvim trivijalnostima. Samo automatski odrađujete, pošaljete novac i rešena stvar.  To je skroz ok. Svi smo u tim fazama bili u nekom periodu svog života. Na kraju krajeva, mnogima od nas je jasno koliko je ovo nevažna stvar, pa doslovno neće time da zamaraju mozak. Mudro!

6. Ili ste u grupi onih koji se ne slažu ali pristaju i ćute?

Ako se u sebi ne slažete, ali pristajete na predložen iznos da drugi ne bi rekli da pametujete, oslobađajte se toga pod hitno! To su toksini, to je slabost, to je nepoštovanje sebe. I deca će vam verovatno biti tako stegnuta i zakočena.  Ovog dela roditelja mi je najviše žao i zato vam u poslednjoj rečenici vašeg pasusa šaljem jedan veliki zagrljaj!

7. U grupu ste onih koji za današnje loše prosvetare ne daju ni prebijene pare?

Vi spadate u one koji ne vole vreme u kom žive, ljude sa kojima žive i generalno život koji žive. Odmah na radionice ličnog razvoja jer će u suprotnom, uskoro i vaše dete postati stranac u sopstvenom životu, osoba koja je stalno oborenog nosa jer ,,ništa nije onako kako bi trebalo da bude“.

8. Ili ste u grupi onih kojima je to puno novca?

E ovde ja spadam. Ovo je tip ljudi koji je navikao na štedljivost, koji ni sebi, ni svojoj deci ne kupuje skupe stvari, pa kako onda da drugima poklanja mnogo. U pitanju je uglavnom mentalitet našeg čoveka sa sela, kome nije bilo lako da zaradi, pa mu je u gene upisano da se lako ni ne troši.

Ukoliko otvoreno iznosite svoj stav da je to puno novca, onda ste i hrabri da budete ono što jeste, otporni na tuđe mišljenje o sebi,  jer je sasvim jasno da ukoliko izađete sa ovakvom opcijom postoji realna mogućnost da vas proglase stipsom…

A možda i jeste stipsa!?

Ili samo realno imate male prihode?

Svega u Božijoj bašti ima, pa i u svakoj viber grupi!

I sve je to dobro i svi smo mi dobri!

Biljana Grbović

Write a comment