teror savršenog izgleda

Svaka dlačica je stidna – Teror savršenog izgleda

Da li vas je sramota ako niste izdepilirane? I treba da vas bude! Što bi rekao Matija Bećković “Svaka dlačica je stidna!”

Sram vas bilo ako imate mitasere ili bore! To je jasan znak da vi prosto ne cenite sebe, jer žene koje cene sebe vode brigu o svojoj koži. Njima nije žao da daju tričavih par hiljada dinara za tretman jer nisu tako ograničenih svhatanja kao vi. Šta bi ste vi, da stavljate zimnicu od tog novca možda!?

A nokti! Samo teške stipse sami sebi danas sređuju nokte! Dok ne zalepiš plastiku svima je jasno da se ne računaš u samosvesne!

Sram vas bilo i ako imate celulit. To znači da ste primitivka koja ne pije dovoljno tečnosti i hrani se nezdravo! Hajte, molim vas, dovedite se u red! Blamirate se kad sednete i prekrstite noge a na vašim nogama se pojavi “narandžina kora”. Sva se stresem od grozote kad pomislim na taj prizor! Prezirem to, prosto p r e z i r e m  žene koje su se tako zapustile da imaju celulit!

Da, i zubi su nešto o čemu nema rasprave. To da tvrdiš da imaš prirodno žućkastu nijansu, zaboravi. Niko uspešan danas nema žućkastu nijansu zuba, pa nemoj ni ti da pametuješ. Kod zubara, neka radi šta zna i ume, ali to žutilo prosto mora da se iskoreni!

Za kraj ću ostaviti ono najgore jer mi je prosto muka kad to vidim. Napisaću sitnijim slovima da vas ne uznemirim previše. Reč je o tvrdim petama. Da, da, dobro ste me čuli. I u 21. veku još postoje takve primitivke koje dozvole sebi da im koža bude tvrda pored svih reklama za Scholl proizvode.

Ajde sad ozbiljno!

Lično, na tretmane lica ne idem, nokte nikad nisam radila… Zašto? Jednostavno jako volim život i cenim svaki njegov trenutak, dakle, ne gubim vreme, energiju i novac ni na šta što nije smisleno, a oblik nokta i eventualna bora ispod očiju za mene definitivno spadaju u kategoriju- nebitno!

Meni se barem čini da redovan boravak u salonima lepote odvlači  čoveka u kontra pravcu od onoga što su prave životne vrednosti tj. da jača ego, gordost, samodovoljnost, sebičnost…

Ok je negovati sebe, ali to zaista treba da ostane u kategoriji zdravog razuma što sve češće nije slučaj! Šta konkretno mislim? Ok, depilirajte se ali ne gadite se na svoje dlake, negujte svoje lice, ali ne tretmanima od 500 evra, vodite računa o količini celulita, ali prvenstveno zbog zdravlja… i slično.

Volela bih da smo se razumele, a još više da se oko ovoga složimo!

Ipak, svesna sam da je u svakoj ulici po jedan salon lepote i da svi rade, da se žene kvarcaju, da ubrizgavaju u sebe svašta, tj. svesna sam mišljenja javnog mnjenja i očekujem da ću zbog ovog teksta “dobiti po nosu”.

Još pogotovo kad dodam zaključak, koji tvrdi sledeće:

BRIGA O SVOM IZGLEDU ČESTO SAMO LIČI NA LJUBAV PREMA SEBI, A U STVARI KRIJE SASVIM SUPROTNO, NEZADOVOLJSTVO SOBOM I OSEĆAJ NEDOVOLJNOSTI!

Biljana Grbović

Radujem se kad pomažem!

Comments 2

 1. Dragana
  May 2, 2019

  “Nase telo je jedina kuca koju imamo”, neko je napisao, (tj dobro primetio i zapisao); i zato bi bilo dobro da ga puno volimo i postujemo i da mu to stalno pokazujemo i dokazujemo! Ja sam iz tog razloga pre dve godine donela odluku da mom telu necu ciniti nista sto ce mu nanositi bol. To, naravno, podrazumeva puno aspeka, neki su i mnogo vazniji od “estetskih standarda”, ali kada pricamo o tzv standardima koji su postali stvar “pristojnosti”, resila sam, npr, da vise ne depiliram dlake na rukama, a ni na nogama takodje, (mada njih mogu da obrijem)… iz istih razloga ne padaju mi na pamet ni gel lakovi na noktima, (moze ponekad obican), japanske obrve i slicne stvari…a dezodoransi su takodje na crnoj listi… S druge strane, pazim sta jedem bas iz ljubavi prema svim telu, al ne samo ovom spoljnjem obliku, vec iz ljubavi prema svakoj svojoj celiji i celiji krvi i celiji jetre i bubrega i koze i misica pa i celulita i sala, ako je vec tu. I, izvinjavam se ako se neko oseca prozvanim, jer ja o drugima ni nemam nameru da sudim ni razmisljam, ali grozim se estetske hirurgije jer njenim upraznjavanjem (bez debelog opravdanja) upravo govorimo svom telu da ga ne volimo, ne postujemo, i da cemo ga i muciti ne bi li postigli “savrseno”, preko onoga sto je bogom dano!
  I zato potpuno podrzavam tvoj zakljucak da Briga o svom izgledu samo lici na ljubav prema sebi, a u stari krije sasvim suprotno- nezadovoljstvo i osecaj nedovoljnosti!
  Bilo bi dobro razmisliti o tome!

  1. Biljana Grbović
   May 3, 2019

   Divno si to rekla Dagana! Volim kad ,,kliknemo”!

Write a comment