Nemoć, šta kad se osećam nemoćno

Nemoć, šta kad se osećam nemoćno

Šta kad se osećam nemoćno?

 

Situacija u svetu je veoma teška. Vreme je takvo da je zlo izuzetno ojačalo i neprestano demonstrira svoju silu, što čini, da se mi, obični, dobronamerni ljudi, osetimo nemoćno i sitno.

 

I sama sam vrlo često osetila intenzivnu nemoć poslednjih meseci. Taj osećaj izuzetno je težak. Nemirno sam spavala, sve mi se činilo besmisleno, imala sam obešen izraz lica i veoma nisku životnu energiju.

Poznato vam je?

 

Nemoć ili apatija je izuzetno niska vibracija, u njoj se dugo ne može boraviti bez posledica! Vrlo brzo postalo mi je jasno da nešto hitno moram učiniti, bez obzira na sve što nazivamo ,,objektivnim okolnostima“.

 

Sama reč ,,nemoć“ govori o tome da nemamo šta da učinimo, pa kako da onda nešto učinim?

 

I onda mi je sinulo! Da, istina je, ne mogu da promenim situaciju, ali mogu da promenim svoj odgovor na nju!

 

Pomislili ste da je reč o prihvatanju? Nije! Ovakvu dominaciju zla nemoguće je i ne treba prihvatati! Nisam odlučila da prihvatim! Ne bih ni mogla.

 

Odlučila sam da se intenzivno molim! Odlučila sam da se obraćam Bogu, da mu predam svoju brigu, da mu kažem šta mi je na duši, jer kako je govorio naš pokojni patrijarh Pavle ,, molitva je najsigurniji most za prelazak preko iskušenja talasa života, neoboriva stena svih koji veruju, mirno pristanište, sekira očajanju, rađanje nade“.

 

Imam iskustvo molitve, ali ovog puta rešila sam da je umnožim. Te noći, imam utisak da sam buncala molitvu, umesto sna i ujutru je bilo lakše.

Nemoć se otklanja verom!

Verujte!

Bez vere, ljubavi i nade je nemoguće živeti!

Pogotovo u ovakvim periodima.

 

 

Čuvajte u sebi ove dragocene sastojke života, dakle vera, ljubav i nada ne smeju nestati!

 

Biljana Grbović

Radujem se kad pomažem!

 

Comments 2

  1. Mirjana Ranković
    April 14, 2022

    Baš tako! Bez vere, ljubavi i nade ništa! I ja se u poslednje vreme osećam isto kao ti! I jedino što mi pomaže su VERA, LJUBAV i NADA!?❤

    1. April 15, 2022

      Zagrljaj!

Write a comment